Visualiseren kun je leren

Terugblik basistraining visualiseren

Interview met: Erik – leerkracht van groep 8 en Vivian – leerkracht groep 7 van Basisschool Bleijerheide

“Eigenlijk was ik van plan om een training te volgen bij een landelijk instituut waarmee ik als leerkracht het verschil kan maken voor de kinderen, vertelt Erik leerkracht van groep 8 van Bs. Bleijerheide. Toen ik mijn voornemen besprak met collega Vivian van groep 7 kwamen we op het idee om samen de basistraining visualiseren bij Irisz Onderwijsadvies te volgen.

In de klas maken we al veel gebruik van mindmaps en dus was leren visualiseren voor ons een logische vervolgstap. Visualiseren is bovendien leuk om te doen. “Ik teken altijd tijdens vergaderingen“ legt Vivian uit en inmiddels heb ik ook echt doel voor ogen als ik teken. Voordat we starten met de basistraining hebben we de beschrijving op de website bekeken en wat we daar zagen sprak ons meteen aan. Het leuke van de trainingen is dat ze erg praktisch zijn. Als je de basisprincipes onder de knie hebt dan kun je al heel snel mooie dingen maken die je kunt gebruiken op school of in de klas met de kinderen. Tijdens de basistraining hebben o.a. een poster gemaakt die aan kinderen duidelijk maakt wat de liniaalstem betekent en ook zijn de afspraken in de klas gevisualiseerd.

Erik en Vivian

Inmiddels hebben we de basistraining afgerond en starten we op 1 oktober met het vervolg, de Pro-training. In deze training is ook ruimte voor eigen inbreng. Tijdens deze Pro-training willen we onder begeleiding de schoolvisie uitwerken in een visualisatie.”

Is net als bij Erik en Vivian je interesse gewekt en wil je ook deelnemen aan de Basis- of Pro-training dat kan. Lees dan even verder voor meer informatie.

Praktische informatie Basis- en Pro-training visualiseren. 

Data:   1 oktober en 19 november
Tijd:     19.00u- 21.30u