PRO-training Visualiseren – 1 oktober en 19 november 2019

….omdat een  BEELD meer zegt dan 1000 woorden, bieden wij dit najaar de PRO-training Visualiseren aan.

Want VISUALISEREN,
dat kan
IEDEREEN  leren!

Ben jij ook zo overtuigd van de kracht van visualisaties, mindscapes en sketchnotes?

…..Heb jij al ervaring met visualiseren en ben je op zoek naar meer verdieping?

Dan is deze training VISUALISEREN voor PRO’s iets voor jou!

Start je les of vergadering eens met een visual en kijk wat er gebeurt. Een visualisatie trekt de aandacht, prikkelt en roept vrijwel direct een emotie op. Sneller dan een alinea met tekst! 70% van je zintuiglijke vermogens zit in de ogen, daarom gaat het zo makkelijk om informatie visueel tot je te nemen.

Een beeld prikkelt een groter gebied in de hersenen dan een woord. Het zorgt ervoor dat datgene wat besproken wordt ook direct in beelden wordt omgezet. Dit ondersteunt beide hersenhelften en stimuleert de betrokkenheid en het geheugen; de rode draad wordt beter vastgehouden!

Klein detail: Het gebruik van kleur maakt dat mensen 80% meer geneigd zijn om iets te lezen!

Ons brein bestaat uit twee hersenhelften. De linkerhelft is analytisch (taal, rekenen, logica) , de rechterhelft is creatief: beelden, emoties, relaties. Onze hersenen denken in beelden. Op het moment dat een beeld met een woord gecombineerd wordt, gaan de hersenhelften samenwerken en onthouden we de informatie beter.

Tijdens het visualiseren word je gedwongen om tot de kern te komen. Je moet keuzes maken tussen hoofd- en bijzaken en hierdoor wordt je boodschap compact, duidelijk en komt deze beter binnen bij de ontvanger. Kun je het niet simpel visualiseren? Dan begrijp je het zelf nog niet goed. Doordat het visualiseren ervoor zorgt dat iedereen zo kernachtig mogelijk omschrijft wat hij bedoelt ga je elkaar beter begrijpen en dat zorgt weer voor betere communicatie. Je blijft door je visualisatie beter bij het onderwerp van het gesprek. Het doel is veel beter voor ogen en daardoor is de opbrengst vaak hoger.

En niet te vergeten….Visualiseren is ook erg leuk, zeker wanneer je het samen doet! Een mooie bijkomstigheid: iedereen kan het leren!

Deze training is gevalideerd in Register Leraar.

Wat ga je leren?

 • Automatiseren van basisvaardigheden
 • Ontwikkelen eigen stijl
 • Uitbreiden van en oefenen met het werken met templates
 • Verrijken beeld-bibliotheel
 • visualiseren op tempo
 • Flip-charts maken
 • Visual storytelling
 • Visual recording: luisteren en tekenen tegelijk
 • Praktische vertaling naar werksituatie
 • Systeemverhalen en materiaalexpertise

Praktische informatie

*Om deel te nemen aan deze training bevelen wij je aan om de basistraining te volgen.

Er zijn 2 bijeenkomsten georganiseerd. De zelfstudie-uren bedragen ca. 4 uur per bijeenkomst. Na afloop van de eerste bijeenkomst bestaat er de mogelijkheid lid te worden van een besloten Padlet groep, waarin de deelnemers de ontwikkelde visualisaties met elkaar kunnen delen.

Datum: 1 oktober en 19 november 2019
Tijdstip: 19.00 – 21.30 uur 
Locatie:
BS Cortemich Voerendaal
Kosten: € 190,- voor de twee dagen inclusief een Neuland “Fine-one” outliner (ofwel tekenstift). Facturering van de kosten vindt plaats voorafgaande aan de eerste bijeenkomst.

Het is tevens mogelijk om deze bijeenkomsten als in-company training te boeken in je school of organisatie. Mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact zoeken via ons contactformulier.

Het complete programma voor deze dagen volgt op korte termijn

 

Specificatie 4 uren zelfstudie:

 • Uitwerken persoonlijke ontwikkelrichting m.b.t. visualiseren in een visualisatie: 2 uur
 • Oefenen en verinnerlijken van de verdiepende basisvormen, de nieuwe templates en het uitbreiden beeldbibliotheek: 2 uur

 

Aanmelden - PRO-training Visualiseren 1 oktober en 19 november 2019
reCAPTCHA