Basistraining visualiseren – 1 oktober en 19 november 2019

Een beeld prikkelt een groter gebied in de hersenen dan een woord. Het zorgt ervoor dat datgene wat besproken wordt ook direct in beelden wordt omgezet. Dit ondersteunt beide hersenhelften en stimuleert de betrokkenheid en het geheugen; de rode draad wordt beter vastgehouden!

Klein detail: Het gebruik van kleur maakt dat mensen 80% meer geneigd zijn om iets te lezen!

Ons brein bestaat uit twee hersenhelften. De linkerhelft is analytisch (taal, rekenen, logica) , de rechterhelft is creatief: beelden, emoties, relaties. Onze hersenen denken in beelden. Op het moment dat een beeld met een woord gecombineerd wordt, gaan de hersenhelften samenwerken en onthouden we de informatie beter.

Tijdens het visualiseren word je gedwongen om tot de kern te komen. Je moet keuzes maken tussen hoofd- en bijzaken en hierdoor wordt je boodschap compact, duidelijk en komt deze beter binnen bij de ontvanger. Kun je het niet simpel visualiseren? Dan begrijp je het zelf nog niet goed. Doordat het visualiseren ervoor zorgt dat iedereen zo kernachtig mogelijk omschrijft wat hij bedoelt ga je elkaar beter begrijpen en dat zorgt weer voor betere communicatie. Je blijft door je visualisatie beter bij het onderwerp van het gesprek. Het doel is veel beter voor ogen en daardoor is de opbrengst vaak hoger.

En niet te vergeten….Visualiseren is ook erg leuk, zeker wanneer je het samen doet! Een mooie bijkomstigheid: iedereen kan het leren!

Wat ga je leren?

Basisvaardigheden visualiseren met daarin o.a.: 

  • Werken met templates
  • Ontwikkelen beeld-bibliotheek
  • Visualiseren op tempo
  • Visual storytelling
  • Visual recording: luisteren en tekenen tegelijk
  • Schrijven
  • Praktische vertaling naar werksituatie
  • Gebruik iPad bij het maken van visuals


Praktische informatie

Er zijn per training 2 bijeenkomsten georganiseerd. De zelfstudie-uren bedragen ca. 4 uur per bijeenkomst. Na afloop van de eerste bijeenkomst bestaat er de mogelijkheid lid te worden van een Facebook- en Pinterestgroep, waarin de deelnemers de ontwikkelde visualisaties met elkaar kunnen delen.

Datum: 1 oktober en 19 november 2019
Locatie: BS Cortemich Voerendaal
Tijdstip: 19.00 – 21.30 uur
Kosten: € 190,- voor de twee dagen inclusief een Neuland “Fine-one” outliner (ofwel tekenstift). Facturering van de kosten vindt plaats voorafgaande aan de eerste bijeenkomst.

Het is tevens mogelijk om deze bijeenkomsten als in-company training te boeken in je school of organisatie. Mocht je vragen hebben dan kun je contact opnemen met Hans Leistra  of bel (+31) 6 101 49 616.

Het definitieve programma volgt binnenkort.

Specificatie 4 uren zelfstudie:
– Voorbereiden en vertalen van het geleerde naar een praktijkopdracht in de eigen organisatie: 2 uur
– Oefenen en verinnerlijken van de basisvormen en het uitbreiden van de beeldbibliotheek: 2 uur.

 

Aanmeldformulier

Aanmelden - Basistraining Visualiseren Oktober en november 2019
reCAPTCHA