Nieuwsbrief archief

Nieuwsbrief juli 2023

Wij wensen jou 𝙚𝙚𝙣 𝙛𝙖𝙣𝙩𝙖𝙨𝙩𝙞𝙨𝙘𝙝𝙚 𝙯𝙤𝙢𝙚𝙧𝙫𝙖𝙠𝙖𝙣𝙩𝙞𝙚! ☀️✨ Of je nu op reis bent naar exotische bestemmingen, luie dagen doorbrengt aan het strand of gewoon ontspant in je eigen achtertuin, wij hopen dat je een fijne zomervakantie tegemoet gaan! 🏖️🌴

Nieuwsbrief december 2022

Het is inmiddels alweer december, het jaar is voorbijgevlogen! Sinterklaas is inmiddels het land uit, maar Kerstmis en oudejaarsavond staan voor de deur. Een maand vol festiviteiten en gezelligheid. Bekijk ook onze website over de systeem academie: https://irisz-systeemacademie.nl

Nieuwsbrief oktober 2022

Het nieuwe schooljaar is inmiddels alweer even van start! Afgelopen week hebben de kinderen en jij kunnen genieten van een weekje welverdiende rust, de herfstvakantie. Natuurlijk hebben wij afgelopen maand niet stilgezeten. Hier lees je meer over in deze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief september 2022

Ook dit schooljaar willen wij jullie graag inspireren met een nieuwsbrief. Ieder einde van de maand kun je deze in je mailbox verwachten. We delen graag praktijkverhalen, boekentips, artikelen en nog veel meer ``inspiratie” met je.

Nieuwsbrief april 2021

Formatief evalueren, hoe geef jij dat vorm? Veel scholen zijn op zoek naar methodes om aan de slag te gaan met formatief handelen. Bij deze aanpak staat de ontwikkeling van het kind centraal.

Nieuwsbrief maart 2021

Hoe om te gaan met de schoolontwikkeling in het nieuwe schooljaar? Door Covid is mogelijk afgelopen jaar vertraging opgetreden in de schoolontwikkeling. De visualisatie biedt een handreiking bij het vinden van antwoorden op deze vraag.

Nieuwsbrief februari 2021

Laat je verrassen door het verhaal “Een koninkrijk verloren door een druppel honing”, een systeemverhaal over niet-lineariteit. We hopen dat het jouw gedachten prikkelt en helpt om de complexiteit van systemen beter te begrijpen. De toegevoegde vormgever “Samenhang tussen oorzaak en gevolg” kan hierbij goed van pas komen.

Nieuwsbrief januari 2021 - Schooldirecteur topprioriteit!

De rol van schooldirecteur is cruciaal, dat merken we ook in deze onvoorspelbare tijd. Er wordt heel wat van hen gevraagd en verantwoordelijkheden zijn groot. Graag willen wij het actieplan Schooldirecteur Topprioriteit onder jullie aandacht brengen.

Nieuwsbrief januari 2021

Maar dan nu cadeautje nummer 5. Op donderdag 28 januari vanaf 13.00 uur organiseren wij een gratis online coaching. Wil je een keer brainstormen over een onderwerp dat je bezig houdt of werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling?

Nieuwsbrief december 2020

2020 was een bijzonder leerzaam jaar, een jaar om nooit meer te vergeten want wat hebben jullie een wendbaarheid, zorgzaamheid en ongelooflijk veel doorzettingsvermogen laten zien. Ter afsluiting van 2020 hebben wij het vierde cadeautje voor jullie.

Nieuwsbrief november 2020

Met het derde cadeau tillen we alvast een tipje van de sluier op van de Irisz Systeemacademie.

Nieuwsbrief oktober 2020

Het tweede cadeau staat klaar. Met het oog op de dag van de leraar, 5 oktober aanstaande, verloten wij...

Nieuwsbrief september 2020

Wie jarig is trakteert! Het eerste cadeautje staat klaar.

Nieuwsbrief augustus 2020

Schooljaar 2020-2021 wordt voor ons een feestelijk jaar want wij vieren ons 10-jarig jubileum. Wat zijn we trots op alle schoolontwikkelingen die we in deze 10 jaar hebben mogen beleven. Wat hebben we veel meegemaakt met z’n allen!

Nieuwsbrief juli 2020

Serendipiteit... een woord dat volgens ons zeer passend is bij de huidige periode. Serendipiteit, de niet gezochte vondst. Precies dat heeft Hans Leistra aan den lijve ondervonden. Lees je mee?

Nieuwsbrief juni 2020

Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden... Altijd al willen leren visualiseren? Meld je dan nu voor onze trainingen visualiseren die dit najaar weer gaan plaatsvinden.

Nieuwsbrief mei 2020

11 mei gaan de basisscholen weer open. Om je te helpen bij de opstart hebben wij gratis praatkaarten met vragen en visualisaties ontwikkeld voor drie doelgroepen; leerlingen, docenten(teams) en directies, mt & ib.

Nieuwsbrief april 2020

De corona-crisis treft alle onderdelen van de schoolorganisatie. Hoe en wanneer we precies verder kunnen, is nog onduidelijk. Mocht je hulp nodig hebben, bijvoorbeeld om even te sparren over de herstart, of samen na te denken over de koers van de schoolontwikkeling, dan weet ons te vinden.

Nieuwsbrief maart 2020

We willen iedereen die momenteel druk is met het invullen en inrichten van onderwijs op afstand veel succes wensen. We weten dat dit een hele klus is. Respect voor jullie allemaal!

Nieuwsbrief februari 2020

Ben jij ook zoek naar manieren om kinderen meer eigenaarschap en zelfsturing te geven? Zou je willen dat kinderen meer intrinsiek gemotiveerd zijn en meer plezier beleven aan leren? Op 1 april aanstaande organiseren wij een nieuw Boeiend Onderwijs Event met als thema zelfsturing.

Nieuwsbrief december 2019

Bedankt voor de samenwerking en we hopen je ook in 2020 te mogen blijven inspireren. Nu is het tijd om even op adem te komen. Fijne Kerstdagen en een gelukkig en leerzaam Nieuwjaar!

Nieuwsbrief november 2019

Op 13 november aanstaande vindt er weer een Boeiend Onderwijs Event plaats met als thema zelfsturing. Deze keer zijn we te gast bij Beroepscollege Holz in Kerkrade.

Nieuwsbrief juni 2019

Het schooljaar 2018/2019 is alweer bijna ten einde. Deze laatste paar dagen vinden er tal van activiteiten plaats. Wij wensen je een hele fijne vakantieperiode!

Nieuwsbrief mei 2019

Waarom vinden we het toch zo belangrijk dat kinderen zelfsturend en eigenaar zijn van hun eigen leerproces? Mijmeringen... Door Juliëtte van Dijk

Nieuwsbrief februari 2019

10 april aanstaande organiseren wij een nieuw Boeiend Onderwijs Event in samenwerking met Basisschool Tarcisius in Heerlen. Met de toekomstgerichte visie als richtingaanwijzer, is er nu een kanteling gaande bij deze school.

Nieuwsbrief november 2018

Altijd al willen weten hoe je talent écht centraal kunt zetten en wat leerlingen hiervan vinden? Op 7 november 2018 organiseren wij samen met De OnderwijsWerkplaats de Marktplaatsbijeenkomst Talentontwikkeling, Droom, Denk, Durf, Doe!

Nieuwsbrief Juni 2018

Druk bezig met het afronden van het schooljaar zoals de oudergesprekken, de rapporten, het schoolreisje, het kamp, de overdracht, de formatie, de jaarkalender en zo meer?

Nieuwsbrief mei 2018

Ben jij ook zo onder de indruk van visualisaties, mindscapes en sketchnotes? Start je les of vergadering eens met een visualisatie en kijk wat er gebeurt!

Nieuwsbrief februari 2018

Ben jij ook zo onder de indruk van visualisaties, mindscapes en sketchnotes? Zou jij dit zelf graag willen leren toepassen in je werksituatie? Wil je je vaardigheden als beelddenker verder ontwikkelen? Dan is deze tweedaagse training ‘LEREN VISUALISEREN’ iets voor jou!

Nieuwsbrief december 2017

Het einde van het jaar is in zicht. Tijd om de balans op te maken, terug te kijken naar het afgelopen jaar, maar vooral ook vooruit te blikken naar het nieuwe jaar. Voor ons was 2017 een jaar waarin we mooie dingen hebben mogen initiëren, meemaken en bijwonen.

Nieuwsbrief oktober 2017

Irisz is nog gewoon Irisz, maar toch vonden we het tijd worden voor een nieuw jasje. Dat nieuwe jasje komt vooral tot uiting in onze compleet vernieuwde website.