Op weg naar zelfsturing en eigenaarschap

Boeiend Onderwijs Event

Op 10 april aanstaande vindt er weer een Boeiend Onderwijs Event plaats. Deze keer op locatie bij Basisschool Tarcisius in Heerlen. Een basisschool met de missie om een school te worden voor zelfsturing en eigenaarschap. Met hun toekomstgerichte visie als richtingaanwijzer, is er nu een kanteling gaande; van hun bestaande onderwijssysteem naar de ontwikkeling tot een Kindcentrum. Dit proces is in volle gang en de school wil jou graag uitnodigen om ervaringen te delen.

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze middag zal onder andere het verhaal van de school centraal gepresenteerd worden en krijgt iedereen de mogelijkheid een kijkje in alle leeromgevingen te nemen. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt de groep gesplitst tijdens de rondleidingen. We horen dan ook graag waar je voorkeur ligt bij het bezoeken van de leeromgevingen. Groep 1 t/m 3 of groep 4 t/m 8.
Deze voorkeur kun je aangeven op het aanmeldformulier van een workshop.
Tijdens deze middag kun je kiezen uit diverse workshops (max. 2 per persoon). Aanmelden kan via de daarvoor aangegeven button.

Praktische informatie:

Datum: Woensdagmiddag 10 april 2019
Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Locatie: BS Tarcisius
Dependance groep 1 t/m 3: Celsusstraat 99, Heerlen
Hoofdlocatie groep 4 t/m 8: Aarweg 26, Heerlen
Kosten: € 50,- per deelnemer

De workshops

Van visie tot bouw!

Ben jij aan de slag met een visie tot bouw traject en ben je op zoek naar ervaringen?

Rapportfolio en Kindgesprekken

Ben jij ook op een zoektocht naar een kindgerichte manier van rapporteren en waarderen? Maak dan zeker kennis met het “Rapportfolio” van BS Tarcisius.

Zelfverantwoordelijk Leren

Mijn onderwijs anders organiseren, hoe pak ik dat aan? Ervaar een groepsoverstijgende instructie.

Doorgaande lijn PO/VO

Wat doet basisschool Tarcisius in samenwerking met het Voortgezet Onderwijs om een doorgaande lijn uit te werken.

Doorgaande lijn PSZ en groep 1

Van peuter naar kleuter. Wat doet basisschool Tarcisius in samenwerking met de peuterspeelzaal om een doorgaande lijn uit te werken.

Passend Onderwijs

Wil jij meer weten over vroegsignalering? Je wordt meegenomen in het zorgsysteem van Basisschool Tarcisius.

Voorgaande BO events

 Het BO event heeft eraan bijgedragen dat de wil om het anders te gaan doen in het belang van onze kinderen toeneemt. Goed overdenken en verwoorden waar je als school voor staat en hoe je met de ontwikkeling van je leerlingen dagelijks in de weer bent moet leidend zijn ten opzichte van de systemen en structuren die we nu centraal stellen. 

– Kim Tholen (directeur PO)

Mijn belangrijkste inzicht van deze middag was dat we als school klaar zijn voor ‘the next step’ en dat unitonderwijs de volgende stap is passend bij de visie van onze school : ‘boeiend onderwijs, waarbij het gepersonaliseerd leren voorop staan en waarbij we aansluiten bij de persoonlijke ontwikkeling van alle leerlingen.

Sandra Erren (locatieleider Sjtadssjool)

Ik vond het een waardevolle ervaring en ben blij dat ik heb meegedaan. Geeft mij meer zicht op wat andere scholen doen op gebied van OAO. Interessant en ga zo door, ik kan er alleen maar positief over praten!

Bert Peeters (directeur BS Cortemich)