Visualiseren kun je leren; een terugblik

Op 18 april ging de basistraining: “Visualiseren kun je leren” van start.
Gideon Breuls en Patrick Bruininks van bs.“Op gen Hei” waren erbij. Patrick legt uit dat hij kennisgemaakt heeft met de basisprincipes van visualiseren tijdens een bijeenkomst van het Irisz Netwerk Boeiend Onderwijs. Hij is enthousiast geworden over deze manier van werken en ziet veel voordelen voor de kinderen in zijn groep.

“Ik ben gewoon begonnen en heb al regelmatig mindscapes gebruikt tijdens de WO lessen. Ik teken graag maar wil nu mijn vaardigheden vergroten m.b.t. het visualiseren. Ik ben inmiddels ook gestart met het visualiseren van vergaderingen op school. Dat werkt prima voor mij.”

“Ik ben hier omdat Patrick me heeft aangestoken”, legt Gideon Breuls  lachend uit. Op school gaan we aan de slag om de visie te herijken en het zou mooi zijn om deze uit te werken in een visualisatie. Verder werken we het komende schooljaar ook aan het nieuwe schoolplan en ook daar zie ik kansen om dat weer te geven als een visualisatie. Ik heb altijd veel beelden in mijn hoofd en hier leer ik ze op papier te zetten.

“Good enough is the new perfect” , ik begrijp dat het er niet op aankomt dat je al goed kunt tekenen, maar ik ben eigenlijk al best tevreden met mijn eerste resultaten.”