Tips voor een ontspannen zomer

Voor velen start vandaag de zomervakantie! Even geen werkjes nakijken, lessen voorbereiden en vergaderingen bijwonen, maar tijd om helemaal tot rust te komen. Op vakantie naar een warm en zonnig land, of relaxen in je eigen achtertuin. Het is belangrijk om jezelf af en toe even helemaal op te laden. Daarom hebben wij enkele (zomer)tips voor je opgesteld.

1. Lees lekker een boek

Je mobiele telefoon en tablet zijn niet meer weg te denken uit je dagelijkse leven, maar hoe fijn is het wel niet om hier een periode even niet, of minder, mee bezig te zijn? Leg je telefoon eens een dagje opzij en pak een ouderwets dik boek. Vergeet alle drukte van alle dag en laat je meeslepen in het verhaal. Heerlijk!

2. Neem je tijd

Het leukste aan vrije tijd is dat je de tijd hebt om dingen te doen waar je normaal geen tijd voor hebt. Probeer bijvoorbeeld eens om homemade ijsthee te maken of die ene frisse zomersalade. Misschien lekker voor bij een bbq of een gezellig avondje kletsen met vrienden in de tuin.

3. Houd een siësta

Af en toe even een kwartiertje rusten zorgt ervoor dat je energie weer helemaal op peil is voor de rest van de dag (en avond). Ga gewoon even liggen in die tuinstoel. De zon zorgt ervoor dat je opgeladen wordt met goede vitamine D.

4. Een grote schoonmaak

Ondanks dat de grote lenteschoonmaak alweer een tijdje geleden is, heb je in de tussentijd vast her en der wat rommelhoekjes waar allerlei kleine frutsels zich hebben verzameld. Tijd om die eens goed aan te pakken! Een schoon en opgeruimd huis zorgt voor een helder en leeg hoofd. Dus zet een muziekje aan, pak de grote vuilniszakken er maar bij en weg met alle troep!

5. Tot slot…houd het simpel

Je hoeft niet iedere dag op pad met z’n allen, de highlights van een land te bezoeken of thuis allerlei dagjes uit te verzinnen. Prop de dagen niet helemaal vol! Juist de simpele dingen en de gewone momenten zijn ook het genieten waard en worden mooie herinneringen. En zijn heerlijk ontspannen…

We wensen je een fijne zomer!

Eveline, Juliëtte en Hans