Basistraining visualiseren – najaar 2020

Visualiseren

Een beeld prikkelt een groter gebied in de hersenen dan een woord. Het zorgt ervoor dat datgene wat besproken wordt ook direct in beelden wordt omgezet. Dit ondersteunt beide hersenhelften en stimuleert de betrokkenheid en het geheugen; de rode draad wordt beter vastgehouden!

Klein detail: Het gebruik van kleur maakt dat mensen 80% meer geneigd zijn om iets te lezen!

Ons brein

Ons brein bestaat uit twee hersenhelften. De linkerhelft is analytisch (taal, rekenen, logica) , de rechterhelft is creatief: beelden, emoties, relaties. Onze hersenen denken in beelden. Op het moment dat een beeld met een woord gecombineerd wordt, gaan de hersenhelften samenwerken en onthouden we de informatie beter.

Tijdens het visualiseren word je gedwongen om tot de kern te komen. Je moet keuzes maken tussen hoofd- en bijzaken en hierdoor wordt je boodschap compact, duidelijk en komt deze beter binnen bij de ontvanger. Kun je het niet simpel visualiseren? Dan begrijp je het zelf nog niet goed. Doordat het visualiseren ervoor zorgt dat iedereen zo kernachtig mogelijk omschrijft wat hij bedoelt ga je elkaar beter begrijpen en dat zorgt weer voor betere communicatie. Je blijft door je visualisatie beter bij het onderwerp van het gesprek. Het doel is veel beter voor ogen en daardoor is de opbrengst vaak hoger.

En niet te vergeten….Visualiseren is ook erg leuk, zeker wanneer je het samen doet! Een mooie bijkomstigheid: iedereen kan het leren!

Wat ga je leren?

Basisvaardigheden visualiseren met daarin o.a.: 

  • Werken met templates
  • Ontwikkelen beeld-bibliotheek
  • Visualiseren op tempo
  • Visual storytelling
  • Visual recording: luisteren en tekenen tegelijk
  • Schrijven
  • Praktische vertaling naar werksituatie
  • Gebruik iPad bij het maken van visuals


Praktische informatie

Er zijn per training 2 bijeenkomsten georganiseerd.
De zelfstudie-uren bedragen ca. 4 uur per bijeenkomst. Na afloop van de eerste bijeenkomst bestaat er de mogelijkheid lid te worden van een Facebook- en Pinterestgroep, waarin de deelnemers de ontwikkelde visualisaties met elkaar kunnen delen.

Het is tevens mogelijk om deze bijeenkomsten als in-company training te boeken in je school of organisatie. Mocht je vragen hebben neem dan gerust contact met ons op of bel (+31) 6 101 49 616.

Specificatie 4 uren zelfstudie
– Voorbereiden en vertalen van het geleerde naar een praktijkopdracht in de eigen organisatie: 2 uur
– Oefenen en verinnerlijken van de basisvormen en het uitbreiden van de beeldbibliotheek: 2 uur.

Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven volgt dit najaar, dus houd onze website in de gaten!