Regionaal netwerk in het basisonderwijs

 

Het aanbod van IRISZ
IRISZ netwerk leiders in lerende organisaties. Een regionaal netwerk voor leiders in het basisonderwijs, die in de praktijk bezig zijn met het faciliteren van veranderingsprocessen binnen hun organisatie en het ontwerp van nieuwe gepersonaliseerde leeromgevingen.

 

De ervaring van de klant:
Al een aantal jaren participeer ik in een lerend netwerk van IRISZ. We komen zo’n vijf keer per jaar bijeen voor een intervisiebijeenkomst. De groep bestaat uit zo’n 6 tot 8 deelnemers. Naast het uitwisselen van ervaringen bespreken we iedere keer een praktijkonderwerp. Het gaat dan om een casus van één van de deelnemers, die we samen intensief analyseren. Reuze interessant. Het levert de inbrenger mooie feedback op en nieuwe inzichten om in de praktijk toe te passen. De anderen leren hier net zo goed van. Het gaat immers over zaken die iedereen in de praktijk wel eens meemaakt of kan overkomen. Zo leer je onderwerpen van meerdere kanten te bekijken en stuurt de begeleider mee om te komen tot een zo’n scherp mogelijke analyse. Je komt iedere keer weer terug met nieuwe energie. Tot slot bouw je op deze wijze aan een mooi netwerk, waar de deelnemers dankbaar gebruik van maken. Zo bezoeken we elkaars scholen wel eens of vragen elkaar om raad wanneer je dat even nodig hebt.

 

Opbrengst
Dit leernetwerk bestaat inmiddels 7 jaar en is samengesteld uit leiders uit Zuid-Midden en Noord Limburg. Een leuk mix zo blijkt. Genoeg overeenkomsten en genoeg verschillen om complementair te zijn aan elkaar. Inmiddels heeft dit netwerk zich ontwikkeld tot een zichzelf regulerend systeem van zeer inspirerende mensen.

 

Per Ebbelink

Directeur Kindcentrum Amby

 

 

Geïnspireerd geraakt door het verhaal van Per en geïnteresseerd in een samenwerking met IRISZ? Neem dan contact met ons op!

Agenda