Netwerk

 

Het aanbod van IRISZ
IRISZ netwerk interne begeleiders in lerende organisaties. Een regionaal netwerk voor interne begeleiders in het basis- en speciaal onderwijs, die in de praktijk bezig zijn met het faciliteren van veranderingsprocessen binnen hun organisatie en de vertaling van Passend Onderwijs naar het zorgsysteem van de school.

In dit netwerk ontmoet je een gemotiveerde, enthousiaste groep interne begeleiders die aan de slag willen met de vragen die ze tijdens de complexe uitdagingen in de eigen werkcontext tegenkomen. Samen met elkaar worden complexe uitdagingen en kwesties verkend met behulp van de systeem-denktools, zoals bijvoorbeeld de IJsberg.

Dit netwerk bestaat inmiddels 7 jaar en is samengesteld uit interne begeleiders uit Zuid-Midden en Noord Limburg.

 

De vraag van Sanne aan IRISZ
Als locatiecoördinator en IB-er van SO de Spoorzoeker was ik in schooljaar 2014-2015 op zoek naar een platform waarin ik samen kon delen en denken met collega’s uit het werkveld. Daarom heb ik mij aangesloten in het netwerk Interne begeleiders van Irisz. Dit netwerk, een groep van ca. 6-8 personen, komt enkele keren per jaar samen in de ECI Cultuurfabriek in Roermond.

 

De ervaring van de klant
In onderstaande visualisatie heb ik weergegeven wat deze bijeenkomsten voor mij betekenen:

 

 

Opbrengst
De meerwaarde aan deelnemen aan het netwerk is voor mij….:
Inspiratie, reflectie & verbinding! Op het eind van elke bijeenkomst dan: zit ik vol energie en wil ik het liefst meteen in de praktijk aan de slag!!

Wat ik iedereen kan aanraden is: buiten de werkplek samen met professionals aan de slag: elkaar motiveren, inspireren & supporten. De verbinding tussen de deelnemers onderling: een warm gezelschap, waar energie, bezinning en reflectie zorgt voor mooie bijeenkomsten.

 

Bij de start van haar deelname aan het netwerk IB (in 2014-2015) was Sanne locatiecoördinator en interne begeleider van SO de Spoorzoeker te Roermond. Nu is zij werkzaam als locatiecoördinator Spoorzoeker & Ortolaan en coördinator onderwijs bij KEC De Donderberg in Roermond.

 

Geïnspireerd geraakt door het verhaal van Sanne en geïnteresseerd in een samenwerking met IRISZ? Neem dan contact met ons op!

Agenda