“Wat als jij weer kind zou zijn?”

 

Hoe zou jij dan willen leren?
In welke omgeving?
En wat betekent dat voor het onderwijs op school?

 

Het is mijn doel om scholen te helpen bij het beantwoorden van deze vragen. Zodat het onderwijs toekomstgericht wordt en past bij wat kinderen nodig hebben. Dat doe ik vanuit mijn expertise als onderwijsadviseur bij IRISZ, maar ook als leerkracht in het basisonderwijs. Ik vind het namelijk belangrijk om de realistische verbinding tussen onderwijsadvies en de dagelijkse praktijk goed voor ogen te houden.

 

Pippi Langkous zei ooit: “ Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” Deze uitspraak past goed bij de manier waarop ik over leren denk.
Want, hoe toekomstgericht leren er precies uitziet, dat is een vraag die bij velen leeft. En hoe we dat moeten doen, dat is vaak nog een groter vraagstuk… Toch is langer wachten geen optie… Er is tijd voor verandering, laten we beginnen en erop vertrouwen dat we het samen kunnen waarmaken!

 

Een spannende uitdaging, waarbij ik leerkrachten en directies met veel plezier ondersteun om dit uiteindelijk zelf te doen. Mijn insteek hierbij is altijd inspireren om te leren en realistische doelen stellen, waardoor het droombeeld stapsgewijs in zicht komt.

 

Wat is jouw ontwikkelwens?
Maak gerust een afspraak, dan praten we verder….

Maak kennis met mijn collega’s

Hans Leistra
Hans Leistra
Irisz-juliette
Juliëtte van Dijk